Transformer innovators since 1945

Trans Electro

In 1980 vond de oprichting plaats van Trans Electro.

 

 

De oprichter, Svend Kragh, zag de mogelijkheden voor het ontwerpen en bouwen van ringkern transformatoren en smoorspoelen. Met aanzienlijke kennis, ervaring en het onmisbare optimisme van een ondernemer werd Trans Electro opgericht in een oude fabriekshal.

Niche markt
Gedurende de eerste levensfase van het bedrijf werd er gezocht naar het gat in de markt, maar dankzij de uitzonderlijk goede kwaliteit en de vaste kring afnemers ontstond al gauw behoefte aan uitbreiding en werd naast het aannemen van extra personeel ook extra ruimte gezocht. Al na drie jaar verhuisde het bedrijf naar een nieuw en groter pand.

Hiermee veranderde in 1986 ook de rechtspersoon van de onderneming in een Besloten Vennootschap. Momenteel wordt het bedrijf geleid door algemeen directeur Steen Dam Gravesen en de sales manager Per Christensen.

Klant specifieke producten
Geleidelijk verschoof het productenspectrum van uitsluitend ringkern transformatoren en spoelen naar een breed toepassingsgebied in de elektronica sector waarbij een aanzienlijk volume aan klantspecifieke producten wordt gefabriceerd die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen op nauwkeurigheid, levensduur, etc.

Samenwerking
Trans Electro en Wesemann werken in Nederland nauw samen om de markt voor klantspecifieke transformatoroplossingen op het gebied van ringkern technologie en aanverwante producten te bedienen.

 

Bel me terug


captcha